sâmbătă, 9 octombrie 2010

Cheia succesului feminin


În "Zestrea Domniţei Ralu" Florin Piersic a avut o replică , care după mine, a revoluţionat gândirea femeii românce moderne. În filmul cu pricina haiducul Anghel Şaptecai îi spunea domniţei:" Zestrea ta ,domniţă, două buzişoare, două ţâţişoare..." continuarea firească a replicii ar fi fost "două fesişoare", dar probabil a fost tăiată la cenzură.
Şi uite aşa s-a scris fişa postului femeii românce moderne: " Fatoo, câtă dreptate are moşul. De ce să ne mai chinuim noi cu toţii sărăntocii când i-auzi ce zestre de mare preţ avem."
Şi dacă-i zestre de mare preţ apăi musai să fie scoasă la mezaţ în târg, să vadă fiecare cât de frumoasă e marfa şi să liciteze cât mai mult şi cât mai repede că e biodegradabilă şi în câţiva ani dacă nu intră în service să primească mici retuşuri se devalorizează şi nu prea o mai vrea nimeni, plus că service-ul necesită fonduri de care ea nu prea dispune.De asemenea mai are dorinţa de a intra în service înainte de termen şi dacă o componentă a sfintei treimi"buzişoare, ţâţişoare, fesişoare" lipseşte sau necesită mici retuşuri, că de ,Mama Natură are un mod foarte ironic de a-şi împărtăşii darurile.
Ajunsă cu zestrea pe tarabă ,femeia se regăseşte foarte bine în rolul de precupeaţă desăvârşită.Marfa nu numai că poate fi privită în orice han aflat la mare căutare al târgului dar doritorului i se acordă şi mostre gratuite, dar numai să îndeplinească condiţiile necesare valorificării zestrei. Musai să fie de viţă nobilă , să aibă moşie vastă, musai câţiva iobagi sau şerbi pe hârtie, casă impunătoare şi caleaşcă trasă de cel puţin şase bidivii pur-sânge.
Nu de alta dar odată achiziţionată, zestrea trebuie întreţinută cu mare grijă şi atenţie deoarece sărăcuţa este foarte plăpândă şi timpul este foarte neiertător cu ea.Dar nu vă faceţi griji, zestrea vine cu garanţie semi nelimitată:
1. Este garantată ca nu se defectează atâta timp cât deţii monetar să o întreţii(necesită întreţinere constantă).
2.Fidelitatea este garantată numai pe perioada întreţinerii dar şi asta e discutabil.
3.Perioadă de utilizare- până te bagă în mormânt sau rămâi falit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu